Voor sommigen is PageRank (PR) iets uit de oude tijd, maar het blijft een terugkomend aspect binnen SEO. Vooral met mensen die nieuw zijn met betrekking tot SEO of internetmarketing. Ook komt het omdat Google veel berichten plaatst over PR. Daarom denken veel marketeers dat het een belangrijke vorm van meten is binnen internetmarketing. Binnen deze post gaan we de mythes onderscheiden en gaan we het hebben over hoe we PR kunnen begrijpen en gebruiken.

PageRank Toolbar

Laten we beginnen met de toolbar die iedereen kan zien. Er zijn vele toolbars die aangeven wat de PR van een pagina is. Het PR nummer dat u ziet, ziet iedereen. Het gevaar hierin loert dat deze onjuist is! Dat komt omdat de Toolbar PageRank op een random manier geüpdatet word. Soms duurt dit zelfs elf maanden. De echte website PR kan dus behoorlijk variëren. U bent dus erg afhankelijk van Google, u weet niet in hoeverre en wanneer uw PR verandert, tenzij het u op een reguliere basis checkt.

PageRank gebeurt op een “Log scale”

Onderzoek heeft uitgewezen dat PR waarschijnlijk een base gebruikt tussen 8-9. Dit houdt in dat een PR7 ongeveer 8,5x meer belangrijk en meer naar is gelinked. Er zit dus veel speling in.

Waar gebruikt Google PR voor?

Google gebruikt niet dezelfde maatstaven voor PR als die op het internet te verkrijgen zijn. Dat is eigenlijk het verhaal wat hierboven word weergegeven. “Echte” PageRank wordt door Google gebruikt om de belangrijke URL’s te crawlen en recrawlen. URL’s die belangrijk zijn worden op deze manier vaker gecrawld. PR is daarin een wegingsfactor. Evenals het toevoegen van unieke content die Google nog niet gecrawld heeft. Want Google wil natuurlijk zo goed mogelijk nieuwe content indexeren.

Wat is een “echte” PageRank?

Een echte PR is een cijfer dat Google u geeft binnen 0-1. Bijvoorbeeld 0.5763921. Dit cijfer wordt dagelijks geüpdatet en ook meerdere keren. Dit komt omdat anders het indexactieproces lang duurt. Sterker nog, Google heeft speciale programma’s om de “echte” pagerank te analyseren en in te vullen zodat tijd nog moeite bespaard word bij de indexatie.

Lees meer op volgende websites:

Linkbuilding
Linkbuilding uitbesteden
Linkbuilding aanvragen
Linkbuilding kantoor
Linkbuilding bureau
Linkbuilding vlaanderen
Linkbuilding nederland
Linkbuilding ervaring
Linkbuilder
Linkbuilder vacatures
Linkbuilder gent
Linkbuilder brugge
Linkbuilder kortrijk
Linkbuilder antwerpen
Linkbuilder ninove
Linkbuilder aalst
Linkbuilder revieuws
Linkbuilder websites
Linkbuilder start
Linkbuilder worden
Linkbuilder opleiding
Linkbuilding
Linkbuilding uitbesteden